Nr. 2221 - pentru modificarea punctului 2 al hotărîrii Comisiei Electorale Centrale nr. 2170 din 28 ianuarie 2019 „Privind demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Regiunilor din Moldova, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală  şi a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul)”

  • 02.02.2019
  • 1893
  • 0

 

H O T Ă R Î R E

pentru modificarea punctului 2 al hotărîrii Comisiei Electorale Centrale nr. 2170

din 28 ianuarie 2019 „Privind demersul de înregistrare a candidaților la funcția

de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională

din partea Partidului Regiunilor din Moldova, a simbolului electoral şi confirmarea

reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală

 şi a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul)”

 

La 30 ianuarie 2019, președintele Partidului Regiunilor din Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală un demers prin care solicită modificarea simbolului electoral.

În temeiul art. 18 alin. (2) și art. 53 din Codul electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

 

1. La punctul 2 al Hotărîrii Comisiei Electorale Centrale nr. 2170 din 28 ianuarie 2019 „Privind demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Regiunilor din Moldova, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul)” textul „imaginea a trei palme împreunate, pe margini semnul este încrustat cu o inscripție, în partea de sus, în limba română – „PARTIDUL REGIUNILOR DIN MOLDOVA”, iar în partea de jos, în limba rusă „ПАРТИЯ РЕГИОНОВ МОЛДОВЫ” se substituie prin textul „o figură geometrică formată din patru raze triunghiulare pe un fundal alb. În partea dreaptă de jos se află două patrulatere înclinate în dreapta. Patrulaterul de sus conține inscripția cu caractere albe majuscule „PARTIDUL REGIUNILOR”, iar în patrulaterul de jos este dispusă inscripția cu aceleași caractere albe majuscule „DIN MOLDOVA”.

2. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Preşedintele
Comisiei Electorale Centrale                                                                                  Alina RUSSU

 

Secretarul
Comisiei Electorale Centrale                                                            Veaceslav AGRIGOROAE

 

Chişinău, 02 februarie 2019

Nr. 2221