logo

Pagina oficială

Comisia Electorală Centrală

a Republicii Moldova

Alegeri parlamentare peste 34 zile

Comisia Electorală Centrală vine cu unele precizări referitoare la cazul din or. Codru, constatat în cadrul alegerilor locale noi din 20 mai 2018

  • 22.05.2018
  • 424
  • 0

Chișinău, CEC – Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că în ziua alegerilor locale noi din data de 20 mai curent la o secție de votare din orașul Codru, municipiul Chișinău, a fost constatată prezența în lista electorală a unui număr de 15 persoane cu reședința în același cămin de pe str. Costiujeni. Cazul a fost fixat inclusiv de observatorii din partea Asociației „Promo-LEX”.

Urmare a informațiilor Agenției Servicii Publice, în baza datelor din Registrul de stat al Populației, s-a constatat că 5 persoane (inclusiv proprietarul) din cele 15 de pe lista electorală sunt membrii unei familii. Prima înregistrare la această adresă a fost făcută în anul 1992, iar restul înregistrărilor în următorii ani, cu acordul proprietarului.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Servicii Publice, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2018, în mun. Chișinău și-au înregistrat reședința 387 de persoane, față de 442 de persoane înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017.

Comisia Electorală Centrală reiterează că cetățenii au posibilitatea să își verifice înainte de ziua alegerilor datele privind domiciliul/reședința la filialele Agenției Servicii Publice și în listele electorale, pentru a rezolva eventualele erori. Totodată, CEC va avea o implicare activă în analiza și soluționarea sesizărilor cu privire la existența unor presupuse încălcări/fraude în procesul electoral.