Comisia Electorală Centrală a semnat un acord de parteneriat cu Agenția de Servicii Publice și Centrul de Guvernare Electronică

  • 14.12.2017
  • 2917
  • 0

Chişinău, CEC – Comisia Electorală Centrală (CEC) a semnat astăzi, 14 decembrie 2017, un acord trilateral de colaborare cu Agenția de Servicii Publice și Centrul de Guvernare Electronică. Semnarea acordului are loc în cadrul Proiectului ”Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu durata august 2017 - decembrie 2019.

În opinia semnatarilor, acordul va contribui la creșterea încrederii față de datele cuprinse în Registrul de Stat al Alegătorilor prin dezvoltarea Sistemului Informatic al Actelor de Stare Civilă, dezvoltarea Sistemului Informatic al Registrului de Stat al Adreselor care va facilita delimitarea teritorială a secțiilor de votare și arondarea alegătorilor. Acordul va permite un schimb de date și interoperabilitate eficiente între instituțiile publice care generează date importante pentru procesul electoral, ce se va realiza prin intermediul platformei guvernamentale MConnect.

Potrivit Acordului, activitățile comune ale părților semnatare urmăresc colaborarea în vederea elaborării recomandărilor metodice, modulelor de instruire şi altor materiale didactice necesare, participarea la şedinţe de lucru, conferinţe, seminare de instruire naţionale şi internaţionale și schimbul de bune practici în domeniul vizat, precum și acordarea asistenţei şi consultanţei pe întreaga perioadă de colaborare.

Textul integral al Acordului de parteneriat va fi plasat pe pagina web a Comisiei www.cec.md, compartimentul Relaţii Internaţionale, rubrica Acorduri de colaborare.