CEC vine cu următoarele precizări privind lipsa unor buletine de vot în cîteva secții de votare

  • 20.05.2018
  • 1848
  • 0

CEC - În legătură cu apariția în presă a informațiilor despre lipsa mai multor buletine de vot în cîteva secții de votare din mun. Chișinău, Comisia Electorală Centrală (CEC) precizează următoarele.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, buletinele de vot tipărite pentru municipiul Chișinău și pentru celelalte 6 localități în care au loc alegeri locale noi au fost transmise, la data de 18 mai curent, consiliilor electorale de circumscripție, prin act de predare-recepționare.

În ziua de 19 mai 2018, buletinele de vot remise birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost numărate pentru a se verifica încă o dată dacă numărul de buletine solicitate coincide cu numărul buletinelor recepționate de la tipografie.

Subliniem că, în cazul în care la numărarea buletinelor de vot se constatată o diferență între numărul buletinelor de vot solicitate și numărul celor primite, membrii biroului electoral întocmesc un act de constatare prin care stabilesc acest fapt. Actul de constatare se prezintă consiliului electoral de circumscripție, iar ulterior Comisiei.

CEC este o instituție transparentă, bine pregătită să soluționeze operativ și profesionist orice problemă apărută în procesul de desfășurare a alegerilor locale noi din 20 mai 2018