Nr. 5097 - cu privire la cererea de modificare a hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 5017 din 17 iunie 2021 „Privind demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii, a simbolului electoral și confirmarea persoanei responsabile de finanțe (trezorierul)”

  • 28.06.2021
  • 1238
  • 0
HOTĂRÂRE
cu privire la cererea de modificare a hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 5017
din 17 iunie 2021 „Privind demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat
în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii,
a simbolului electoral și confirmarea persoanei responsabile de finanțe (trezorierul)”
 
La 26 iunie 2021, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii a depus la Comisia Electorală Centrală un demers prin care solicită modificarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu următoarele documente anexate:
1. Procesul-verbal nr. 9-CR al ședinței Consiliului Republican al Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii din 26 iunie 2021, în cadrul căreia s-a decis modificarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, după cum urmează:
a) excluderea candidaților Belaia Olesea de la poziția nr. 10, Bucureanu Aurel de la poziția nr. 21 și Șandrovscaia Svetlana de la poziția nr. 31;
b) expunerea listei de candidați într-o redacție nouă;
2. Lista modificată a candidaților la funcția de deputat în Parlament pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv versiunea electronică a listei.
La examinarea documentelor prezentate, s-a constatat că acestea corespund prevederilor Codului electoral și ale Regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 4827 din 7 mai 2021.
În temeiul art. 18 alin. (2), art. 51 alin. (5) şi art. 87 din Codul electoral nr.1381/1997, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ş t e:
 
1. Hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 5017 din 17 iunie 2021 „Privind demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii, a simbolului electoral și confirmarea persoanei responsabile de finanțe (trezorierul)” se modifică, după cum urmează:
  1. la punctul 1, numărul „65” se înlocuiește cu numărul „62”;
  2. anexa nr.1 se expune într-o nouă redacție, conform anexei.
2. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi contestată în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).
 
Președintele
Comisiei Electorale Centrale                                                                                            Dorin CIMIL
 
Secretarul
Comisiei Electorale Centrale                                                                       Maxim LEBEDINSCHI
 
Chișinău, 28 iunie 2021
Nr. 5097