Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

   |   Text size:
 Română
Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Statul garantează exprimarea voinţei libere a cetăţenilor prin apărarea principiilor democratice şi a normelor dreptului electoral.

 

 


Ultima actualizare a site-ului:
Vineri, 21 septembrie 2018
Prima pagină  »  iso
ISO

  Comisia Electorală Centrală menține în continuare Sistemul Integrat de Management al Calității și Securității Informației (SR EN ISO 9001:2015 și SR ISO/CEI 27001:2013), ca urmare a auditului extern de recertificare, desfășurat în luna iunie 2017.

  Recertificarea obținută pentru domeniul de activitate „Organizarea și desfășurarea alegerilor” atestă faptul că Sistemul de Management al Calităţii și Securității Informației din cadrul CEC este menţinut şi îmbunătăţit continuu, în conformitate cu cerinţele standardelor ISO de referință, prevederile legislației în vigoare și ale standardelor internaționale în domeniul electoral.

  În perioada 14-15 iunie 2017, RINA SIMTEX-O.C. S.R.L. a desfășurat auditul extern de recertificare, în urma căruia  au fost evidențiate punctele tari ale sistemului de management și formulate oportunități de îmbunătățire. Totodată, a fost realizată tranziția la noua ediție a standardului ISO 9001:2015, în acest fel CEC își planifică activitățile pornind de la abordarea bazată pe risc, prin identificarea şi evaluarea sistematică a riscurilor şi oportunităţilor existente.

  Managementul riscurilor oferă suport în luarea deciziilor privind eliminarea sau limitarea efectelor riscurilor identificate, ce pot avea  un impact negativ asupra capacității Sistemului Integrat de Management al Calității și Securității Informației de a obține rezultatele dorite, dar și asupra obiectivelor strategice ale CEC. 

  Implementarea acestui sistem oferă încredere CEC și părților interesate că autoritatea este capabilă să presteze servicii în corespundere cu cerințele tuturor subiecților implicați în organizarea și desfășurarea alegerilor, să asigure securitatea (confidențialitatea, integritatea, disponibilitatea) informației ce aparține Comisiei şi să protejeze datele cu caracter personal stocate şi procesate prin intermediul sistemelor informaționale ale CEC.

  În acest context, precizăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 133 din 8 iulie 2011 privind protecția datelor cu caracter personal, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a fost înregistrată în calitate de operator de date cu caracter personal, prin decizia Centrului Național Pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal nr. DD-1502104404716 din 07 august 2017.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     Prima pagină  »  iso

  CEC ÎN IMAGINI FOTO
  Vezi galeria foto
  © 2018 Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova
  Toate drepturile rezervate | Site elaborat de MoldData

  Adresa: Vasile Alecsandri, 119, Chişinău Republica Moldova
  Tel.: (+373 22) 251-451  Fax: (+373 22) 234-047
  Email: info@cec.md

  Total vizitatori: 1326345673
  Total(unici) ieri: 891
  Total azi: 109
  Online: 13
  PAGINA ÎN SUS