Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

   |   Text size:
 Română
Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Statul garantează exprimarea voinţei libere a cetăţenilor prin apărarea principiilor democratice şi a normelor dreptului electoral.

 

 


Ultima actualizare a site-ului:
Sâmbătă, 17 noiembrie 2018
Prima pagină  »  Verifică-te în RSA
Verifică-te în RSA

  Registrul de Stat al Alegatorilor (RSA) este un sistem informațional unic integrat de evidența a alegatorilor din Republica Moldova, destinat colectarii, stocarii, actualizarii si analizei informatiei despre cetatenii Republicii Moldova, inclusiv despre cei din strainatate, care au atins vîrsta de 18 ani și nu au interdicții legale de a alege.

  RSA este constituit în baza Registrului de Sat al Populației, fiind actualizat continuu cu  datele furnizate de Agenția Servicii Publice, Ministerul Justiției și administrația publica locala.

  Datele introduse în RSA sunt în limba româna și se folosesc de catre Comisia Electorala Centrala exclusiv în scopul formarii listelor electorale. Accesul la informația din RSA este limitat.   

  Alegatorul este introdus în lista electorala a secției de votare în baza adresei de domiciliu sau a adresei de reședința.

  În calitate de utilizator al RSA, alegatorul prin introducerea IDNP-ului din actul de identitate, poate afla adresa și numarul secției de votare la care a fost arondat la ultimile alegeri.

   

  www.verifica.cec.md          Prima pagină  »  Verifică-te în RSA

  CEC ÎN IMAGINI FOTO
  Vezi galeria foto
  © 2018 Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova
  Toate drepturile rezervate | Site elaborat de MoldData

  Adresa: Vasile Alecsandri, 119, Chişinău Republica Moldova
  Tel.: (+373 22) 251-451  Fax: (+373 22) 234-047
  Email: info@cec.md

  Total vizitatori: 1326989865
  Total(unici) ieri: 1108
  Total azi: 720
  Online: 6
  PAGINA ÎN SUS