Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

   |   Text size:
 Română
Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Statul garantează exprimarea voinţei libere a cetăţenilor prin apărarea principiilor democratice şi a normelor dreptului electoral.

 


Ultima actualizare a site-ului:
Joi, 14 decembrie 2017
Prima pagină  »  Deplasări
Deplasări

  Publicat: 04.08.2017   
  În perioada 26 – 29 iunie 2017, o delegație a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a participat la misiunea de observare a procesului electoral, practicilor și procedurilor aplicabile în cadrul alegerilor parlamentare în Senatul Parlamentului Republicii Kazahstan, care au avut loc la 28 iunie curent. Din delegație au făcut parte doamna Rodica Ciubotaru, vicepreședintele Comisiei, și domnul Marian Puiu, consultant al Direcției management alegeri din cadrul Aparatului Comisiei.


  Publicat: 04.07.2017   
  În perioada 12-16 iunie 2017 o delegație a Comisiei Electorale Centrale, condusă de președintele instituției, Alina Russu, a întreprins o vizită de studiu în Georgia, în vederea realizării unui schimb de experiență în domeniul certificării funcționarilor electorali și a desfășurării activităților de educație civică. Din delegație au făcut parte deputați din Parlamentul Republicii Moldova și ai Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.


  Publicat: 07.02.2017   
  În perioada 10-14 ianuarie curent o delegație a Comisiei Electorale Centrale a efectuat o vizită de studiu la Vilnius, Republica Lituania. În cadrul vizitei au avut loc întrevederi cu președintele, vicepreședintele și membri ai Comisiei Electorale Centrale a Republicii Lituania (în continuare – CEC Lituania), precum și cu șefii unor departamente din cadrul aparatului: Departamentul controlului financiar al partidelor politice și campaniilor electorale, Departamentul tehnologii informaționale și Departamentul training și comunicare.


  Publicat: 17.01.2017   
  În perioada 8-13 decembrie 2016, o delegație a Comisiei Electorale Centrale, din care au făcut parte dl Maxim Lebedinschi, membru al Comisiei Electorale Centrale, și dna Valentina Scobici, consultant superior al Direcției comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Aparatului Comisiei, s-a deplasat la Bișkek, capitala Republicii Kîrgîze, pentru a participa la monitorizarea alegerilor deputaților în consiliile locale și referendumului pentru modificarea constituției, ambele desfășurate pe 11 decembrie 2016.


  Publicat: 20.12.2016   
  În perioada 23-26 noiembrie 2016, la Praga s-a desfășurat un atelier de lucru cu tema „Accesul persoanelor cu dizabilități la procesele electorale”. Atelierul de lucru a fost organizat sub egida Comisei Europene, Ministerul afacerilor externe a Republicii Cehe, Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES) și a reunit reprezentanți ai instituțiilor de management electoral și a organizațiilor non-guvernamentale care acționează pentru realizarea drepturilor electorale ale persoanelor cu dizabilități din șase țări.


  Publicat: 08.12.2016   
  O delegație a Comisiei Electorale Centrale, din care au făcut parte dl dr. Iurie Ciocan, membrul CEC, și dna Rodica Sîrbu, șef al Direcției comunicare, relații publice și mass-media, s-a deplasat la Kiev, Ucraina, pentru participare la conferința regională ”Reprezentarea politică a femeilor în țările Parteneriatului Estic – studiu regional și schimb de experiență”. Evenimentul s-a desfășurat la 1 decembrie 2016, fiind organizat de Consiliul Europei în parteneriat cu Comisia pentru Drepturile Omului, Minorități Naționale și Relații Interetnice a Parlamentului Ucrainei.


  Publicat: 06.10.2016   
  În zilele de 23 și 25 septembrie 2016 în or. Dublin, Irlanda, și, respectiv, în or. Londra, Marea Britanie, s-au desfășurat două întrevederi cu cetățenii RM aflați peste hotarele țării, în cadrul programului de educaţie civică pentru diaspora „Alegătorii peste hotare”. Evenimentele au fost organizate în contextul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016 de Institutul Republican Internațional din Moldova (IRI), Comisia Electorală Centrală (CEC), Biroul pentru Relaţiile cu Diaspora (BRD), în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).


  Publicat: 03.10.2016   
  În perioada 21-23 septembrie 2016, o delegaţie a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, compusă din președintele CEC, Alina Russu, și membrul Comisiei, dr. Iurie Ciocan, a participat la cea de-a 25-a Conferinţă anuală a Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO). Evenimentul s-a desfășurat la Tirana, fiind organizat şi găzduit de către Comisia Electorală Centrală a Republicii Albania, în parteneriat cu Secretariatul ACEEEO.


  Publicat: 25.06.2016   
  La 17 iunie 2016 la Bișkek, Republica Kîrgîză, a avut loc conferința internațională „Dezvoltarea democrației: experiențe din campaniile electorale, rolul legislației și noilor tehnologii în procesul electoral” organizat de Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI) în parteneriat cu Parlamentul Republicii Kîrghîză (Жогорку Кенеш Кыргызской Республики).


  Publicat: 17.06.2016   
  În perioada 3-6 iunie 2016 o delegație a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova (CEC) a participat la observarea alegerilor locale generale desfășurate în Romania pe data de 5 iunie curent. Din delegație au făcut parte dnii Andrei Constantin, șef adjunct, și Ion Pirojuc, consultant principal, ambii din cadrul Direcției tehnologii informaționale și gestionarea listelor electorale, de asemenea dl Ion Iovu, consultant IT din partea PNUD Moldova. Membrii delegației au avut statut de observatori internaționali.  1 - 10 din 72

  CEC ÎN IMAGINI FOTO
  Vezi galeria foto
  © 2017 Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova
  Toate drepturile rezervate | Site elaborat de MoldData

  Adresa: Vasile Alecsandri, 119, Chişinău Republica Moldova
  Tel.: (+373 22) 251-451  Fax: (+373 22) 234-047
  Email: info@cec.md

  Total vizitatori: 1325963586
  Total(unici) ieri: 790
  Total azi: 878
  Online: 2
  PAGINA ÎN SUS